aanbod

Pakhuis 62

Dijk 62, Enkhuizen

Vraagprijs exploitatie € 295.000,-
Huurprijs € 90.000 ,- p.j. excl. BTW
plan bezichtiging object delen

Omschrijving

Te huur aangeboden door Klaassen Vastgoedmakelaardij: het vastgoed en de exploitatie van Pakhuis 62 te Enkhuizen.

Object:
Pakhuis 62
Dijk 62
1601 GK Enkhuizen

Kadastrale aanduiding: Gemeente Enkhuizen, sectie F, nummer 3219, kadastrale grootte 246 m2.

Ligging:
Restaurant Pakhuis 62 is gelegen op één van de mooiste plekjes aan de knusse Oude Haven, aan de Dijk 62, waarvan de bebouwing doorloopt tot aan de achtergelegen St. Janstraat. Het karakteristieke pand ligt in het historische centrum, met uitzicht op de haven en bekende verdedigingspoort de Drommedaris uit 1540.

De Dijk is een rustige straat met relatief weinig autoverkeer en voldoende parkeergelegenheid. Het is op loopafstand van het winkelhart, de andere havens, strand, musea en het treinstation en zit ook strategisch gelegen op de toeristische looproutes. Het hele jaar rond bezoeken toeristen uit binnen- en buitenland het oude historische centrum van Enkhuizen.

Het betreft een tussengelegen (horeca) bedrijfspand met een zeer ruime bovenwoning en een aangebouwd pand aan de achterzijde met daarboven een recent gerenoveerde studio. Aan de voorzijde bevindt zich een breed gevelterras en een nog ruimer terras aan het water, daardoor valt het pand goed op. Er is veel pleziervaart door de Oude Haven, die voor de deur kunnen aanmeren om vervolgens op één van de twee terrassen, of binnen, een maaltijd of drankje kunnen nuttigen.

Pakhuis 62 bevindt zich op 5 minuten lopen van het NS-station. Je kunt daar op een groot terrein gratis en voor onbeperkte tijd zonder parkeerschijf parkeren. Daarnaast zijn in de historische binnenstad meerdere parkeerplaatsen, waar je met een parkeerschijf een aantal uren kunt parkeren.

Enkhuizen is een stad en gemeente in de regio West-Friesland, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De gemeente ligt aan zowel het Markermeer als het IJsselmeer. De stad is, onder meer vanwege de uitgebreide en goed bewaarde historische binnenstad, een belangrijk toeristisch centrum.

Profilering:
Tot 1972 was dit karakteristieke pakhuis in het historische centrum van Enkhuizen in gebruik voor de opslag van goederen, zoals zout en specerijen. Sindsdien was hier het restaurant Markerwaard gevestigd. In 2022 is het pand gerenoveerd, het gehele restaurant vernieuwd en naar de huidige tijd getrokken om verder te gaan onder de naam Pakhuis 62. Het pand heeft een sfeervol balkenplafond en straalt historie uit, gecombineerd met een stijlvolle afwerking en inrichting.

Hier kun je de lekkerste gerechten bestellen van de regelmatig wisselende menukaart met Italiaanse en Franse invloeden. Ook kun je genieten van bijzondere wijnen, frisse bieren, heerlijke cocktails en borrelhapjes. In de weekenden is het restaurant ook geopend voor de lunch, waardoor de toeristen en dagjesmensen het goed weten te vinden en het de hele dag door gezellig is op de ruime terrassen of in het mooie restaurant. Ook de lokale inwoners van Enkhuizen weten dit fijne restaurant goed te vinden.

Openingstijden:
De huidige openingstijden van het restaurant zijn op donderdag vanaf 17.00, op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 12.00 uur. Ruimere openingstijden zijn conform de vergunning toegestaan.

Indeling:
Het pand kent 5 ruime verdiepingen. Het restaurant is gelegen op de begane grond en de eerste verdieping. De souterrain is in gebruik als dienstenruimte. Op de tweede en derde verdieping ligt de bovengelegen woning. Het pand loopt door aan de St Janstraat, op de begane grond en eerste verdieping van dit gedeelte ligt nog een studio / appartement. Hieronder volgt een beschrijving van de totale indeling:

Via het gevelterras bereik je de entree aan de rechterkant van de 0voorgevel. Door het glazen tochtportaal kom je de begane grond van het restaurant binnen. Dit is een L-vormige ruimte van ca. 110 m² met zitplaatsen voor ca. 60 personen. De bar met industrieel zwart stalen flessen/glazenrek en koperen biertapinstallatie bevindt zich op een logische plek centraal in de ruimte tegenover de entree. Hierachter bevinden zich de toegang tot de keuken, spoelkeuken, de trap naar het lagergelegen bijgebouw en de eerste verdieping van het restaurant. De keuken is ca. 52 m² en voorzien van alle professionele apparatuur, grotendeels nieuw aangeschaft in 2022.

Op de eerste verdieping is een ruimte van ca. 96 m² met plek voor ongeveer 60 personen. In de vloer van de eerste verdieping zijn twee vides waardoor er een mooie verbinding is met de begane grond. Deze ruimte is ook zeer geschikt om te gebruiken voor feesten en andere evenementen.

Via een kleine trap kom je in het verbonden bijgebouw, waar zich de gescheiden toiletgroepen bevinden, die in 2022 volledig zijn vernieuwd. Ook is hier een ruim kantoor/woonkamer met een achteringang via de lager gelegen Sint Janstraat, met daarboven een studio van ca. 21,5m² groot. De nog lager gelegen, ruime kelder is uitermate geschikt als personeelsruimte en opslag.

Boven het restaurant ligt een zeer ruime en lichte onverhuurde bovenwoning, met prachtig uitzicht op de haven, de Drommedaris, het eigen terras en de Westerkerk aan de achterzijde. Deze tweede woning is gelegen op de tweede en derde verdieping en meet ca. 192 m².

Metrages/capaciteit:
De totale oppervlakte van het restaurant bedraagt 432,17 m² (VVO), waarvan 226,0 m² verkoopruimte en is daarmee één van de grootste restaurants van Enkhuizen. Het restaurant heeft 120 zitplaatsen binnen en 60 zitplaatsen op het terras.

De oppervlaktes van de woningen bedragen 191,82 m² en 41,3m² (VVO). Het totale object is dan ook 645.45 m2 VVO groot (824 m2 BVO). In het foto-overzicht zijn de plattegrond tekeningen opgenomen. Vraag de adviseur naar het NEN2580 meetrapport voor een overzicht van de metrages.

Pand:
Het bouwjaar van het pand is 1905. Er hebben verschillende uitbreidingen en verbouwingen plaatsgevonden door de jaren heen. De algehele staat van onderhoud van het pand is goed. Het betreft geen monument, valt wel onder beschermd stadsgezicht.

Energielabel:
Het energielabel is opgevraagd en volgt z.s.m.

Bestemming / potentie:
De bestemming van de locatie betreft Horeca-categorie 1. Horecabedrijven van categorie 1 zijn gericht op het verstrekken van dranken en/of etenswaren/maaltijden en het nuttigen daarvan ter plaatse, zoals restaurants, lunchrooms en daarmee gelijk te stellen vormen van horeca, alsmede horecabedrijven gericht op het verstrekken van logies.

Laatstgenoemde kan interessant zijn voor een volgende ondernemer omdat er reeds een (deels) zelfstandige studio / appartement en ruime bedrijfswoning met 2 slaapkamers aanwezig is. En ook de verkoopruimte op de eerste verdieping daartoe kansen biedt.

Verplichtingen:
Het bedrijf is vrij van leveranciers- en afnameverplichtingen. Ook is er geen personeelsverplichting.

De inventaris is in goede staat. Er zijn geen bruikleengoederen / leasecontracten, die niet opgezegd kunnen worden.

Bijzonderheden:
– Gelegen in het toeristisch Enkhuizen op een prachtige locatie met ruim terras aan het water.
– In 2022 is de exploitatie / inventaris volledig vernieuwd, de staat van onderhoud is dan ook erg goed.
– Zeer ruim restaurant verdeeld over 3 etages.
– Ruime luxe bovenwoning en kleine studio beide vrij van huur.

De vraagprijs voor de bedrijfsexploitatie (goodwill/inventaris) bedraagt:
€ 295.000,–

Het pand kan ook gehuurd worden, de huurprijs bedraagt:
€ 90.000,– per jaar, excl. BTW

Op basis van een nieuwe huurovereenkomst conform het ROZ model 2022 Winkelruimte en overige bedrijfsruimten aangevuld met standaard horeca bepalingen, met een 5 + 5 jaar huurtermijn.

Alle verstrekte informatie is geheel vrijblijvend en onder voorbehoud.

Download de brochure bovenaan de pagina.

Voor meer informatie of het plannen van een bezichtiging, neem vrijblijvend contact op met de heer Gary Mey op 06-51382467 of via g.mey@klaassenbv.nl van Klaassen Vastgoedmakelaardij B.V.

lees meer lees minder

Kenmerken

 • Status Verhuurd
 • Type horeca Café-Restaurant, Eetcafé, Bistro, Petit-Restaurant, Restaurant-Partycentrum, Luxe Restaurant
 • Vraagprijs exploitatie € 295.000,-
 • Huurprijs p.j. € 90.000,-
 • Soort object Horeca
 • Oppervlakte 824 m²
 • Regio Noord-Holland
 • Ligging In woonwijk, Overig, Winkelgebied stadscentrum
 • Bouwjaar 1905
 • Overname horeca personeel Nee
 • Zitplaatsen 240
 • Terras Nee
 • Woonruimte Ja
meer kenmerken lees minder

Media & foto’s

Omgeving

Dijk 62, Enkhuizen

Jamie Kleijne, Bedrijfsadviseur
VRAGEN?

Heeft u vragen over dit object? Jamie Kleijne helpt u graag verder

Contact

Meer informatie

download brochure
Meer dan 30+ experts

Ook vandaag zijn wij actief in 24 verschillende regio’s

zoekopdracht

Niet gevonden wat u zocht? Plaats een zoekopdracht

bekijk ook

Meer horeca aanbod

Beschikbaar

Beleggingsobject

bekijk object

Beleggingsobject

Dijk 62, Enkhuizen

Het pand gelegen aan de Dijk 62 in Enkhuizen wordt ter overname aangeboden. Het is een zeer ruim pand met 5 verdiepingen, gelegen in het toeristisch Enkhuizen op een prachtige locatie aan het water. Tevens voorzien van ruime luxe onzelfstandige bovenwoning die vrij van huur is. In verhuurde staat ligt de huurfactor tussen de 14,6 en de 15,1 (indicatie).

Info: Bedrijfsadviseur Gary Mey, 06-51382467

 • Vraagprijs registergoed € 1.270.000,- k.k.
 • Vraagprijs exploitatie Prijs op aanvraag
bekijk object
Beschikbaar

Restaurant De 80

bekijk object

Restaurant De 80

Dijk 48, Enkhuizen

De bedrijfsexploitatie van De 80 wordt ter overname aangeboden. Dit restaurant is gelegen op een prachtige locatie in Enkhuizen, met een ruim terras aan het water. In 2019 is de exploitatie / inventaris volledig vernieuwd, de staat van onderhoud is dan ook erg goed. Instapklaar voor de volgende ondernemer. 

Info: Bedrijfsadviseur Gary Mey, 06-51382467

 • Vraagprijs exploitatie € 164.000,-
bekijk object
Aanbod

Bent u op zoek naar iets specifieks? Plaats een zoekopdracht of neem direct contact met ons op.

Contact
inplannen

Plan een bezichtiging

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welke cookies zijn er?

We maken onderscheid tussen verschillende soorten cookies

Functionele cookies

We gebruiken zowel sessie-cookies (vervallen wanneer de webbrowser wordt afgesloten) en blijvende cookies (blijven op je apparaat tenzij deze worden gewist). Hieronder volgt een overzicht van de cookies waar we gebruik van maken.

Analytische cookies

We gebruiken zowel sessie-cookies (vervallen wanneer de webbrowser wordt afgesloten) en blijvende cookies (blijven op je apparaat tenzij deze worden gewist). Hieronder volgt een overzicht van de cookies waar we gebruik van maken.

Tracking cookies

We gebruiken zowel sessie-cookies (vervallen wanneer de webbrowser wordt afgesloten) en blijvende cookies (blijven op je apparaat tenzij deze worden gewist). Hieronder volgt een overzicht van de cookies waar we gebruik van maken.

Social media plug-in cookies

We gebruiken zowel sessie-cookies (vervallen wanneer de webbrowser wordt afgesloten) en blijvende cookies (blijven op je apparaat tenzij deze worden gewist). Hieronder volgt een overzicht van de cookies waar we gebruik van maken.

zoeken

Wij helpen u graag met uw zoektocht

Zoekopdracht

Ontvang als eerste ons nieuwe aanbod

"*" geeft vereiste velden aan

Wilt u een object kopen of huren?

Waar bent u naar op zoek?

Hoe kunnen wij u bereiken?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.