aanbod

't Anker

De Strook 8, Kolhorn

Vraagprijs registergoed € 1.295.000,- k.k.
plan bezichtiging object delen

Omschrijving

Te koop aangeboden door Klaassen Vastgoedmakelaardij: het vastgoed en de exploitatie van restaurant ’t Anker te Kolhorn.

Restaurant ’t Anker is gelegen op een prachtige locatie in Kolhorn. In 21 jaar tijd hebben de eigenaren een zeer goedlopend bedrijf weten neer te zetten. Het restaurant is gevestigd in een vrijstaand pand dat in 2008 nieuw is gebouwd in een traditioneel Westfriese bouwstijl, met een ruim terras. Naast het restaurant op de begane grond beschikt het pand over een ruime bovenwoning met eigen opgang, met 3 slaapkamers, woonkamer, keuken en badkamer.

Situering:
Het restaurant ligt op een bijzondere plek, namelijk in het pittoreske Kolhorn. Dit dorp diende voor de drooglegging van de polder als haven en lag het aan de Zuiderzee. Door de inpoldering ligt het nu middenin het Westfriese landschap. De kenmerkende dijken verwijzen nog naar het voormalige vissersdorp. ’t Anker is dan ook een heel toepasselijke naam voor dit restaurant.

Tegenwoordig staat Kolhorn ook bekend om zijn haven, ditmaal de jachthaven. Gelegen langs het kanaal het Kolhornerdiep, voor de deur van het restaurant. Kolhorn is dan ook een toeristisch knooppunt met diverse wandel-, fiets en vaarroutes. Jaarlijks in de zomermaanden worden de nachtmarkten georganiseerd waar vele duizenden mensen op af komen. En op steenworp afstand van Kolhorn ligt ook een populaire camping.

Het betreft een vrijstaand pand, de eerste in rij, waardoor het object dan ook gevestigd is op een goede zicht locatie. Voor het object ligt ligt een ruime gratis parkeerplaats. Verder is de ruime tuin rondom het gehele object voorzien van het terras. Goed voor de hele dag aan zonuren. Heerlijk om op een zomerse dag te genieten van een hapje en een drankje op het prachtige fleurige terras.

Kolhorn is een dorp in de gemeente Hollands Kroon, in de regio West-Friesland, in de provincie Noord-Holland. Het aantal inwoners in 2021 in de gemeente Hollands Kroon is 48.576 personen. De gemeente telt 19 woonplaatsen.

Profilering:
Restaurant ’t Anker kent hoofdzakelijk een Franse keuken, waarbij de wijn en spijs combinatie altijd centraal staat. Maar dat neemt niet weg dat je er ook van een heerlijk Saté van de haas kan genieten. Het restaurant serveert zowel lunch als diner (75%). Gastvrijheid, kwaliteit, samen, ontmoeten, gezellig, eerlijk, heerlijk, lekker, beleving en vakbekwaam. Zomaar een paar woorden die weergeven waar restaurant ’t Anker voor staat.

De eigenaresse en gastvrouw heeft de wijn academie gevolgd en weet als vinoloog dan ook wat het beste past bij een gerecht of de behoeften van de klant. Dit in combinatie met een gepassioneerde chef-kok met oog voor kwalitatieve en eerlijke producten, maken het een zeer succesvolle combinatie, zowel voor de gasten aan tafel, als voor het bedrijf zelf. Het is dan ook een bewezen succesformule met een hoog resultaat.

De huidige eigenaren hebben het restaurant sinds 2000. Het pand is oorspronkelijk gebouwd in 1904 en is in 2008 geheel gesloopt en volgens de nieuwste technieken nieuw gebouwd in een West-Friese bouwstijl. Dit in combinatie met een stijlvolle inrichting, krijgt de exploitatie een warme sfeervolle uitstraling. In de zomer met een terras vol met bloemen die mooi in bloei staan en in de winter is het statige pand goed zichtbaar en mooi verlicht, waardoor het weer een warme winterse uitstraling krijgt.

Openingstijden
Het restaurant is geopend van woensdag tot en met zondag van ca. 12.00 tot sluit. Op maandag en dinsdag is het gesloten.

Indeling:
Het restaurant (begane grond):
Het betreft een vrijstaand object met rondom eigen grond. De entree van het restaurant is te bereiken via het ruime terras. Via een voorportaal, komt men het restaurant binnen daar waar de bar is gesitueerd. Hierdoor is er altijd direct contact met de gasten en kunnen zij altijd klantvriendelijk worden ontvangen. Tegenover de bar staat een groot homarium met verse kreeften en oesters.

Het restaurant is verdeeld over meerdere ruimten. De eerste bevindt zich bij de bar, aan de gehele voorzijde staan diverse tafels en stoelen opgesteld bij de ramen die als openslaande deuren gebruikt kunnen worden, waardoor het terras op een mooie zomerse avond bij het restaurant getrokken kan worden. Door de vele ramen, komt er voldoende daglicht het object binnen.

Aan de rechterzijde van de bar is via de hal de toegang tot de twee andere zitgedeelten, een vierkante en lange rechthoekige ruimte. Beide ruimten zijn voorzien van diverse tafels en stoelen, wijnrekken en een klimaatkast. Ook de deuren in deze serre kunnen volledig worden opengezet.

Terug in hal bevindt zich aan de linkerzijde de toegang naar de ruime keuken. De linkerzijde van de keuken is ingericht als spoelkeuken. Verder is de keuken rondom voorzien van professionele apparatuur. Links achterin de keuken is een doorgang naar een extra ingebouwde koelcel en de trap naar de kelder, waar nog een vriescel en de bier koeling zich bevinden. Vanuit de keuken kan je ook naar buiten, de achterzijde van het object.

Bovenwoning (eerste en tweede verdieping):
Via een eigen opgang aan de achterzijde van het object is de bovengelegen woning te bereiken middels een stalen trap. De woning wordt via de hal betreden. Aan de linkerzijde zit de garderobe en een extra washok / opberghok, waarna de eerste slaapkamer zich bevindt. Terug in de hal zit aan de rechterzijde het toilet en rechtdoor is de ruime woonkamer te bereiken. De woonkamer is voorzien van een ruimte keuken.

Vanuit de woonkamer zijn nog 2 ruimten te bereiken. Aan de rechterzijde zit een ruime badkamer op de eerste verdieping, voorzien van alle gemakken, zoals een ligbad, een douche, twee wasbakken en een bidet. Vanuit de woonkamer leidt de linker deur naar de tweede slaapkamer.

Net voor de keuken bevindt zich een wenteltrap naar de tweede verdieping, met de derde slaapkamer en een ruimte voor de C.V. ketel.

Metrages/capaciteit:
Het totale object is ca. 378 m2 (VVO), waarvan ca. 237 m2 voor het bedrijf en ca. 140 m2 voor de bovengelegen woning (2 verdiepingen). Van het bedrijf is ca. 145 m2 (VVO) in gebruik als verkoopruimte met ca. 110 zitplaatsen, ca. 73 m2 (VVO) voor de keuken en de kelderruimte en ca. 20 m2 (VVO) aan overige ruimten. Daarnaast heeft het ruime terras ook ca. max 80 zitplaatsen.

Vraag de adviseur naar het NEN2580 meetrapport voor een overzicht van de metrages.

Verplichtingen:
Het bedrijf is vrij van leveranciers- en afnameverplichtingen. Er is personeel dat van rechtswege overgenomen dient te worden. Vraag de adviseur naar een overzicht van het personeelsbestand.

De inventaris is in goede staat. Er zijn geen bruikleengoederen / leasecontracten die niet opgezegd kunnen worden.

Bijzonderheden:
– Vrijstaand pand op zicht locatie.
– Nieuw gebouwd in 2008.
– Incl. een bovenwoning met eigen opgang, met 3 slaapkamers, woonkamer, keuken en badkamer.
– Succesvolle exploitatie met een goed resultaat.

De vraagprijs voor het registergoed en de bedrijfsexploitatie bedraagt in totaal:
€ 1.295.000,– k.k.

Waarborg:
Koper dient een waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom overgemaakt te hebben naar het notariskantoor dat het transport verzorgt.

Koopakte:
De tussen partijen gemaakte afspraken zullen worden vastgelegd in een koopakte zoals gebruikt wordt door leden van de bedrijfsonroerend goed sectie van de NVM aangevuld met specifieke horecavoorwaarden.

Gunning:
Verkoper behoudt zich het recht van gunning.

Alle verstrekte informatie is geheel vrijblijvend en onder voorbehoud.

Download de brochure bovenaan de pagina.

Voor meer info: Jamie Kleijne, 06-45210158 of j.kleijne@klaassenbv.nl
Klaassen Vastgoedmakelaardij B.V.

lees meer lees minder

Kenmerken

 • Status Verkocht
 • Type horeca Bistro, Petit-Restaurant, Restaurant-Partycentrum, Luxe Restaurant
 • Vraagprijs registergoed € 1.295.000,-
 • Soort object Horeca
 • Oppervlakte 378 m²
 • Regio Noord-Holland
 • Ligging In woonwijk, Landelijk gebied
 • Bouwjaar 2008
 • Overname horeca personeel Ja
 • Zitplaatsen 110
 • Terras Nee
 • Woonruimte Nee
meer kenmerken lees minder

Media & foto’s

Omgeving

De Strook 8, Kolhorn

Jamie Kleijne, Bedrijfsadviseur
VRAGEN?

Heeft u vragen over dit object? Jamie Kleijne helpt u graag verder

Contact

Meer informatie

download brochure
Meer dan 30+ experts

Ook vandaag zijn wij actief in 24 verschillende regio’s

zoekopdracht

Niet gevonden wat u zocht? Plaats een zoekopdracht

bekijk ook

Meer horeca aanbod

Beschikbaar

Multifunctioneel Horecapand met woning

bekijk object

Multifunctioneel Horecapand met woning

Spoorstraat 3, Tienray

In de kern van Tienray mogen wij u dit mooie multifunctionele horecapand met ruime bedrijfswoning te huur aanbieden. Het betreft een horecapand op een ruim perceel met onder andere (in huidige indeling) een café/restaurant gedeelte, cafetaria, zaal en bedrijfsgebonden woning. 

Info: Horecamakelaar Pepijn van Lier, 06-402 406 98

 • Vraagprijs exploitatie € 25.000,-
 • Huurprijs € 3.400,- p.m. excl. BTW
bekijk object
Beschikbaar

vrijstaand winkelpand in Noordwijk

bekijk object

vrijstaand winkelpand in Noordwijk

Bomstraat 15, Noordwijk

Ter overname: bezorg- en afhaallocatie op gunstige locatie in Noordwijk

Het betreft hier een vrijstaand winkelpand gelegen aan de Bomstraat 15 te Noordwijk aan Zee. Het pand is begin 2023 in gebruik genomen door de verkoper gereed gemaakt als volwaardige bezorg- en afhaallocatie. Buitengewoon gunstige huursom en een locatie die zicht leent voor meerdere concepten.

Meer info? Neem contact op voor de projectinformatie via b.vandijk@klaassenbv.nl / 06 41 38 09 46

 • Vraagprijs exploitatie Prijs op aanvraag
 • Huurprijs € 1.220,- p.m. excl. BTW
bekijk object
Aanbod

Bent u op zoek naar iets specifieks? Plaats een zoekopdracht of neem direct contact met ons op.

Contact
inplannen

Plan een bezichtiging

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welke cookies zijn er?

We maken onderscheid tussen verschillende soorten cookies

Functionele cookies

We gebruiken zowel sessie-cookies (vervallen wanneer de webbrowser wordt afgesloten) en blijvende cookies (blijven op je apparaat tenzij deze worden gewist). Hieronder volgt een overzicht van de cookies waar we gebruik van maken.

Analytische cookies

We gebruiken zowel sessie-cookies (vervallen wanneer de webbrowser wordt afgesloten) en blijvende cookies (blijven op je apparaat tenzij deze worden gewist). Hieronder volgt een overzicht van de cookies waar we gebruik van maken.

Tracking cookies

We gebruiken zowel sessie-cookies (vervallen wanneer de webbrowser wordt afgesloten) en blijvende cookies (blijven op je apparaat tenzij deze worden gewist). Hieronder volgt een overzicht van de cookies waar we gebruik van maken.

Social media plug-in cookies

We gebruiken zowel sessie-cookies (vervallen wanneer de webbrowser wordt afgesloten) en blijvende cookies (blijven op je apparaat tenzij deze worden gewist). Hieronder volgt een overzicht van de cookies waar we gebruik van maken.

zoeken

Wij helpen u graag met uw zoektocht

Zoekopdracht

Ontvang als eerste ons nieuwe aanbod

"*" geeft vereiste velden aan

Wilt u een object kopen of huren?

Waar bent u naar op zoek?

Hoe kunnen wij u bereiken?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.