aanbod

Horecalocatie vanaf ca. 100 m² De Frontrunner

Transistorweg , Nijmegen

Huurprijs € 175 ,- per vierkante meter per jaar
plan bezichtiging object delen

Omschrijving

Te huur: unieke horecalocatie “Frontrunner” (vanaf ca. 100 m² – ca. 212 m²)
Horeca-unit op de Noviotech Campus te Nijmegen

De frontrunner wordt het hart van de Noviotech Campus en de Healh & High Tech Community met volop ruimte voor ontmoeting en kennisdeling.
De horeca unit (vanaf ca. 100 m² begane grond, uit te bereiden per ca. 25 m² tot ca. 210 m² (of gehele begane grond ca. 565 m²) is verdeeld over de begane grond en eerste verdieping van dit nieuw te bouwen gebouw op de campus. Deze ruimte is uitermate geschikt voor een koffiecorner, lunchroom, restaurant-café, congres- en vergaderruimte.

Algemeen:
Noviotech Campus is een bedrijvenpark dat is gevestigd op het voormalige bedrijfsterrein van Philips in Nijmegen. De campus ligt naast Station Nijmegen Goffert en kantoorgebouw 52Nijmegen. Noviotech Campus richt zich op bedrijven in de sectoren gezondheidszorg en hightech. De afgelopen 10 jaar heeft de campus zich ontwikkeld tot een Health & High Tech cluster, waar meer dan 3.500 mensen werken in ongeveer 75 bedrijven.

Met een eigen treinstation en gelegen nabij de uitvalswegen van Nijmegen is de bereikbaarheid uitstekend.
In 2022 is een masterplan ontworpen om in fases van 5, 10 en 15 jaar het gebied verder te ontwikkelen met een de ambitie om uit te breiden en het groenste, meest natuur-inclusieve en klimaat-adaptieve bedrijventerrein van Nederland te worden. Met een zorgvuldige ruimtelijke planning, volop aandacht voor de openbare ruimte, fiets- en wandelpaden en veel groen, wordt Noviotech Campus een plek waar zowel bedrijven als hun werknemers graag zijn.
De campus is onderdeel van Winkelsteeg: een gebied van 200 hectare dat de komende 20 jaar wordt doorontwikkeld tot een aantrekkelijk onderdeel van de stad, met een combinatie van wonen, werken, recreëren en winkelen. De 25 hectare grote campus is hier een integraal onderdeel van.

Horeca-unit in gebouw De Frontrunner:
De Frontrunner is een gebouw van 4 verdiepingen en is ca. 2.740 m² BVO groot. De gehele begane grond (ca. 565 m² VVO) of gedeeltes (vanaf ca. 100 m² tot 212 m²) zijn uitermate geschikt als horecaruimte. Op de andere verdiepingen worden o,a, laboratoria en/of cleanrooms, in combinatie met kantoorruimtes gerealiseerd. Er wordt een externe opslag van ca. 16 m² voor de opslag van de afvalcontainers gerealiseerd. De trappenhuizen zijn bereikbaar voor alle gebruikers van het gebouw.
Bij het gebouw is een terras mogelijk/aanwezig aan de voorzijde (aan de groene zone).
De horecaruimte wordt casco-plus ter beschikking gesteld.

De Frontrunner wordt ontwikkeld met zoveel mogelijke circulaire en biobased materialen. Het streven is om het gebouw vrijwel volledig circulair te maken. De gevelbekleding van het gebouw zal bestaan uit biobased materiaal (Resysta) en levend groen. In het levend groen worden meer dan 60 nestkasten voor diverse soorten vogels aangebracht.
Het gebouw heeft een A++++ energielabel, waarbij alle benodigde energie voor het gebouw wordt opgewekt middels ca. 250 zonnepanelen. Het regenwater wordt opgeslagen en gebruikt om de groengevels van water te voorzien.

Als horeca-exploitant van De Frontrunner heb je toegang tot de ca. 3.500 mensen (in de toekomst ca. 7.000 mensen) die werken op Noviotech Campus. Er zijn tevens mogelijkheden voor catering op locatie, in de vergaderruimtes in hetzelfde gebouw of in een van de andere gebouwen op de campus. Bij de vele events en bijeenkomsten die Noviotech Campus jaarlijks georganiseerd kan, vanzelfsprekend, de samenwerking met de horeca-exploitant gezocht worden.

Opleveringsniveau:
Omdat De Frontrunner een volledig nieuw te realiseren gebouw is, wordt deze casco opgeleverd aan de huurders. Afhankelijk van de behoefte zijn de voorzieningen opgenomen in de ontwikkeling.
De installaties (bijvoorbeeld luchtbehandelingskasten) zijn voorbereid op horeca/congresruimte op de begane grond.

Iedere verdieping heeft een eigen (gedeelde) toiletgroep en de mogelijkheid voor een pantry. Concreet houdt dit in dat de wanden behangklaar zijn en de vloeren stoffeerklaar. De begane grond heeft geen systeemplafond. Op de zonbelaste gevels (oost, zuid en west) zijn buiten screens aangebracht.
De vloeren hebben een draagkracht van 750 kg/m2.

Installaties:
• Het warmtapwater voor de keuken zal gerealiseerd worden door een elektrische boiler. De capaciteit van deze boiler kan pas bepaald worden zodra de definitieve inrichting van de keuken vastgesteld is. Voor het DO is een close-up boiler van 80 liter opgenomen.
• In het ontwerp zijn vloerputten opgenomen met een roestvaststaal rooster bevestigd met inbusbouten.
• Vetvangput: capaciteit wordt op bepaald op basis van de behoefte.
• Afzuigsysteem keuken AV001 (variabel instelbaar, zonder warmteterugwinning).

De afwerking en inrichting van de verdieping is voor rekening van de huurder. Bij interesse kunnen er uitgebreide bouwkundige en installatietechnische specificaties toe gezonden worden. Ook kan er ondersteuning gegeven worden bij het maken van het interieurontwerp, installatietechnische ontwerp en de realisatie van het inbouwpakket voor uw verdieping.

Huurprijs:
De huurprijs bedraagt:
– voor horeca/congresruimte begane grond € 175,- per m² VVO per jaar, excl. BTW, voor circa 564 m² VVO;
– voor externe opslag (containerruimte): € 100,- per m² VVO per jaar, excl. BTW, voor circa 16 m² VVO.
– parkeerplaats € 400,- per parkeerplaats per jaar, excl. BTW.
Er zijn meerdere parkeerplaatsen op het afgesloten terrein beschikbaar. Een en ander in overleg met de huurder.

Servicekosten:
De huurder is aan verhuurder servicekosten verschuldigd voor:
• Servicekosten (voorschot): € 36,99 per m2 VVO excl. energie.
• Servicekosten energie en water (voorschot): € 46,91 per m2 VVO o.b.v. € 0,53/kWh voor elektra (prijspeil mei 2023).
Servicekosten worden afgerekend op basis van nacalculatie van werkelijk gemaakte kosten.

Aanvaarding:
De Frontrunner wordt gerealiseerd in 2024, waarbij oplevering verwacht wordt in 2024. De ruimte is na oplevering beschikbaar om het inbouwpakket in te bouwen.

Huurtermijn:
Standaard wordt uitgegaan van een 10+5 jarige huurovereenkomst.

Waarborgsom:
De waarborgsom of bankgarantie ter grootte van 3 maanden huurverplichting vermeerderd met BTW dient afgegeven c.q. gestort te worden na ondertekening van de huurovereenkomst.

Bereikbaarheid:
Uitstekende bereikbaarheid. Gelegen nabij de uitvalswegen van Nijmegen en met een eigen treinstation.

Over Noviotech Campus:
Bedrijven op Noviotech Campus zijn actief in Health en/of High Tech. Meer specifiek houden zij zich bezig met Semiconductors, Radio Frequency, Chip Integration, Biotechnology, Digital Health en Medical Technology. Er zijn groeikansen op de thema’s Data Science & AI, Smart Materials en Photonics.
De afgelopen jaren heeft zich hier een unieke combinatie van Health-bedrijven gevestigd, die deels ook weer samenwerken met de op de campus gevestigde High Tech-bedrijven. Juist deze crossovers maken Noviotech Campus uniek.
Momenteel zijn alle ruimtes op de campus verhuurd.

Bestemming:
Het bestemmingsplan van gemeente Nijmegen, Nijmegen-Goffert-Windsteeg 4, geven aan dat de bestemming is “Gemengd”.
De voor ‘Gemengd’ aangewezen gronden zijn bestemd voor: o.a.:
tot maximaal 1.500 m² voor horeca (met bijbehorende terrassen) ten dienste van de campus voor zover deze voorkomen in categorie 1a, 1b en 2a van de Staat van horeca-activiteiten (model Nijmegen) met een maximale oppervlakte van 750 m² per horecabedrijf;
Categorie 1: lichte horeca, bedrijven die beperkte hinder voor omwonenden veroorzaken. Onder lichte horeca wordt geen detailhandel en/of ondersteunende horeca verstaan. Binnen deze categorie worden de volgende subcategorieën onderscheiden:
1a. Lichte horeca
• automatiek, broodjeszaak, cafetaria, croissanterie, ijssalon, koffiebar, lunchroom, snackbar, tearoom.
1b. Overige lichte horeca
• bistro, grillroom, restaurant (zonder bezorg- en/of afhaalservice).
Categorie 2: middelzware horeca, bedrijven die aanzienlijke hinder kunnen veroorzaken voor omwonenden. Deze hinder kan onder andere bestaan uit openingstijden ’s nachts en/of verkeersaantrekkende werking. Binnen deze categorie worden de volgende subcategorieën onderscheiden:
2a. Middelzware horeca
• bar, bierhuis, café, proeflokaal
De voorkeur van de verhuurder gaat uit naar een ondernemer die past binnen de campus waarbij gezondheid, duurzaamheid en een inspirerende omgeving voorop staan.

Zie ruimtelijkeplannen.nl voor het totale bestemmingsplan.

Overige:
• Indexering: Op basis van CPI.
• BTW: Alle genoemde bedragen zijn excl. BTW. Partijen komen overeen dat Verhuurder omzetbelasting over de huurprijs in rekening brengt.
• WWFT: Op basis van de WWFT zal er een onderzoek zijn naar de identiteit en/of de identiteit van de UBO van de huurder.

Gunning:
Verhuurder behoudt zich het recht van gunning.

Voor meer informatie:
Bedrijfsmakelaar Marije Brinkman 0623087677 of m.brinkman@klaassenbv.nl

lees meer lees minder

Kenmerken

 • Status Beschikbaar
 • Type horeca Bistro, Petit-Restaurant, Lunchroom, Broodjeszaak, Congres-Zalencentrum, Luxe Restaurant
 • Huurprijs m²/jaar € 175,-
 • Soort object Horeca
 • Oppervlakte 100 m²
 • Regio Gelderland
 • Ligging Bedrijventerrein
 • Bouwjaar 2024
 • Overname horeca personeel Nee
 • Zitplaatsen n.v.t.
 • Terras Ja
 • Woonruimte Nee
meer kenmerken lees minder

Media & foto’s

Omgeving

Transistorweg , Nijmegen

Marije Brinkman, Vastgoedmakelaar RM
VRAGEN?

Heeft u vragen over dit object? Marije Brinkman helpt u graag verder

Contact

Meer informatie

download brochure
Meer dan 30+ experts

Ook vandaag zijn wij actief in 24 verschillende regio’s

zoekopdracht

Niet gevonden wat u zocht? Plaats een zoekopdracht

bekijk ook

Meer horeca aanbod

Beschikbaar

Café Centrum Nijmegen

bekijk object

Café Centrum Nijmegen

Plein 1944 141, Nijmegen

Gezellig eet- en feest café op Plein 1944 in hartje Nijmegen. De zaak heeft de ambiance van een Amsterdams bruin café en in het weekend is er live muziek. Aan de voorzijde is er een ruim terras en boven het café ruime bovenwoning. Het café beschikt over een nachtvergunning. 

Info: Horecamakelaar Rody Teulings, 06-247 386 20

 • Vraagprijs exploitatie € 275.000,-
 • Huurprijs € 6.126,- p.m. excl. BTW
bekijk object
Beschikbaar

Restaurant De Stadstuyn

bekijk object

Restaurant De Stadstuyn

Graafseweg 34, Nijmegen

Restaurant Zichtlocatie Nijmegen

Dit vermaarde restaurant is gelegen op een zichtlocatie aan de Graafseweg, nabij het Keizer Karelplein. Zoals de naam van het restaurant al doet vermoeden, beschikt de zaak over een prachtig tuinterras met ruim 70 zitplaatsen, écht een ‘unique selling point’. Het restaurant is binnen zeer fraai ingericht, ruim van opzet. 

Info: Remo van Doorn, 06-20002530

 • Vraagprijs exploitatie € 129.000,-
 • Huurprijs € 3.160,- p.m. excl. BTW
bekijk object
Aanbod

Bent u op zoek naar iets specifieks? Plaats een zoekopdracht of neem direct contact met ons op.

Contact
inplannen

Plan een bezichtiging

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welke cookies zijn er?

We maken onderscheid tussen verschillende soorten cookies

Functionele cookies

We gebruiken zowel sessie-cookies (vervallen wanneer de webbrowser wordt afgesloten) en blijvende cookies (blijven op je apparaat tenzij deze worden gewist). Hieronder volgt een overzicht van de cookies waar we gebruik van maken.

Analytische cookies

We gebruiken zowel sessie-cookies (vervallen wanneer de webbrowser wordt afgesloten) en blijvende cookies (blijven op je apparaat tenzij deze worden gewist). Hieronder volgt een overzicht van de cookies waar we gebruik van maken.

Tracking cookies

We gebruiken zowel sessie-cookies (vervallen wanneer de webbrowser wordt afgesloten) en blijvende cookies (blijven op je apparaat tenzij deze worden gewist). Hieronder volgt een overzicht van de cookies waar we gebruik van maken.

Social media plug-in cookies

We gebruiken zowel sessie-cookies (vervallen wanneer de webbrowser wordt afgesloten) en blijvende cookies (blijven op je apparaat tenzij deze worden gewist). Hieronder volgt een overzicht van de cookies waar we gebruik van maken.

zoeken

Wij helpen u graag met uw zoektocht

Zoekopdracht

Ontvang als eerste ons nieuwe aanbod

"*" geeft vereiste velden aan

Wilt u een object kopen of huren?

Waar bent u naar op zoek?

Hoe kunnen wij u bereiken?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.